Δυναμικό παρόν από την Ήπειρο σε Διεθνή Έκθεση

karalis germania

karalis germaniaΣτις εντυπώσεις και τα συμπεράσματά του από την παρουσία του στη μεγαλύτερη στον κόσμο Διεθνή Έκθεση Τροφίμων “Αnuga” που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Όπως ανέφερε, η Ήπειρος ήταν η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδος που συμμετείχε στην Έκθεση από την οποία υπάρχουν θετικά παραδείγματα, αλλά και θέματα προς προβληματισμό.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, όπως είπε, καθώς τις πρώτες ημέρες την επισκεπτόταν 60.000-70.000 άτομα ημερησίως και έμποροι από όλο τον κόσμο.

“Είναι μια έκθεση που βοήθησε τους επαγγελματίες που συμμετείχαν. Τα προϊόντα μας ήταν πολύ καλά, ποιοτικά και στα θέματα φέτας κλπ. είμαστε πολύ μπροστά”, τόνισε, για να προσθέσει ότι το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και τα άλλα προϊόντα της Ηπείρου, όπως ελιές, τυποποιημένα προϊόντα, παστά κ.ά.

Η Ήπειρος είχε παρουσία σε τέσσερα σημεία, όπου φιλοξενούνταν επί μέρους κλάδοι και συμμετείχαν 17 επιχειρήσεις με την αποστολή της Περιφέρειας και τρεις μεμονωμένες.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση και στη συζήτηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. “Είχα τη χαρά να συναντήσω τον Υπουργό κ. Αποστόλου, με τον οποίο συζητήσαμε αρκετή ώρα για τα αγροτικά ζητήματα, αλλά και γυρίσαμε τα περίπτερα με τα ηπειρωτικά προϊόντα. Με τους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα των παραγωγών”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ