Δυναμικό ξεκίνημα από τον Μιλτιάδη Κλάπα

klapas2ΦΩΤΟ

«Δύναμη ενότητας και δημιουργίας». Είναι το όνομα της παράταξης του Μιλτιάδη Κλάπα, που έχει μπει πολύ δυναμικά στη διεκδίκηση του Δήμου Πρέβεζας.

Η παρουσία της διακήρυξης έγινε την Κυριακή και ακολούθησε η πρώτη ανοιχτή ομιλία του υποψηφίου δημάρχου.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου που είχε επιλεγεί ήταν ασφυκτικά γεμάτη, πράγμα δύσκολο και σπάνιο για την εποχή μας.

klapas4klapas6klapas7

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι εκεί βρέθηκαν στελέχη και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, δυνατά ονόματα της τοπικής κοινωνίας και πολλοί άνθρωποι που έχουν θητεύσει στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Όλοι αυτοί δείχνουν πρόθυμοι να συστρατευθούν σε ένα νέο ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα που έχει στο επίκεντρο του την Πρέβεζα, αποδεσμευμένο κι ανεξάρτητο πλέον από κόμματα και μηχανισμούς.

Ένα νέο βήμα, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη η Πρέβεζα προκειμένου να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

«Χρειαζόμαστε νέα πολιτικά υποκείμενα στην αυτοδιοίκηση, νέα σχήματα που θα προκύπτουν μέσα από τις ίδιες τις διεργασίες της κοινωνίας και όχι από κινήσεις κορυφής ή συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Κλάπας για να συμπληρώσει πως ο ενωτικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της παράταξής του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη στηρίζουν πολίτες και στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που προέρχονται από διαφορετικούς – ακόμη και αντιθετικούς – πολιτικούς χώρους.

Κι αυτό δεν είναι πλέον σχήμα λόγου, ότι το κατάλαβαν όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε.

Ο κ. Κλάπας αναφέρθηκε εκτενώς στο δυσμενές τοπίο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω των περικοπών στους πόρους αλλά και της αύξησης των αρμοδιοτήτων που προήλθε από την εφαρμογή του Καλλικράτη, τόνισε ωστόσο ότι οι Δήμοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο της επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή, σημείωσε ότι έχασε πλήρως τον έλεγχο της διαχείρισης καθημερινών προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης. Της καταλόγισε συντηρητισμό και τόνισε ότι οι επιδόσεις της σε όλους τους τομείς προκαλούν απογοήτευση.

Ο κ. Κλάπας ανέλυσε διεξοδικά και τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρότι όπως είπε, νιώθει ότι ποτέ δεν αποχώρησε. Το βασικό κίνητρο είναι οι νέες προκλήσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, η διάθεση για δημιουργία αλλά και η ανάγκη για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς στελεχών.

Η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης περιέχει δέκα βασικούς άξονες.
– Ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
– Βιώσιμη ανάπτυξη κι απασχόληση
– Ενεργοποίηση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για όλο το Δήμο.
– Δήμος με ποιότητα, κανόνες λειτουργίας, προστασία κι αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, πολιτιστική δημιουργία.
– Δήμος αλληλεγγύης, με ισχυρές κοινωνικές δομές.
– Αποτελεσματική και δημιουργική διοίκηση, στην υπηρεσία των δημοτών.
– Αποκέντρωση υπηρεσιών, διαφάνεια και συμμετοχή.
– Νέα οικονομική σκέψη.
– Ανάκτηση της αξιοπιστίας και της διεκδικητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ