Δρόμος καρμανιόλα… Συνεχή τα τροχαία, έντονες οι διαμαρτυρίες

atis blaxostrata

atis blaxostrata

Πλήρως εγκαταλελειμμένη είναι η Βλαχόστρατα, ειδικά μετά την λειτουργία της λεγόμενης περιφερειακής οδού των Ιωαννίνων. Δρόμος που έχει αφεθεί στην τύχη του και μία διασταύρωση καρμανιόλα, όπου τα ατυχήματα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Πρόκειται για την διασταύρωση με την περιφερειακή οδό και τα Κάτω Μάρμαρα όπου την Δευτέρα, σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα με έναν άνδρα 47 ετών να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το όχημα του 47χρονου που κινούνταν από την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση την Βλαχόστρατα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν επί της Βλαχόστρατας με κατεύθυνση από το Νεοχωρόπουλο προς το Σταυράκι.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουση των δυο οχημάτων ήταν ο τραυματισμός του 47χρονου ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί με την επέμβαση ανδρών της πυροσβεστικής και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό στο σημείο. Αντίθετα τα τροχαία στην περιοχή είναι καθημερινός φόβος και πονοκέφαλος για τους κατοίκους των κάτω Μαρμάρων έχοντας θρηνήσει και θύματα με το ποτήρι της οργής να ξεχειλίζει διερωτώμενοι αν θα πρέπει να χαθούν και άλλες ζωές προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Και αυτό γιατί βάσει πολεοδομικής μελέτης του 1988 προβλέπεται διάνοιξη των δρόμων ενώ υπάρχουν και απαλλοτριωμένες εκτάσεις ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η πράξη εφαρμογής που θα δώσει το πράσινο φώς για αυτά τα έργα, αλλά και για άλλα έργα υποδομής στην περιοχή με τους κατοίκους να αισθάνονται εγκαταλειμμένοι.

Καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αφού τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούν ούτε τα φανάρια, ενώ ορισμένα είναι έτοιμα να πέσουν.

Οι οδηγοί πάλι, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, σε μία περιοχή κατοικημένη και με συνεχή κίνηση παιδιών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ