Δρόμος καρμανιόλα η παλιά Εθνική Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας… Καταρρέουν ακόμη και τα δέντρα!

AT HGIOAN1

AT HGIOAN1

ΦΩΤΟ

Δρόμο άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς αποτελεί πλέον η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας. Η εγκατάλειψη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κι αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο δρόμο δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του ασφαλής…

Σε όλα αυτά βέβαια, προστίθεται ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα. Κι αυτό είναι τα δέντρα που βρίσκονται παραπλεύρως του οδικού άξονα.

Γερασμένα, μισοσπασμένα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έδαφος που έχει διαβρωθεί από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν ξεριζωθεί και να στέκονται στην κυριολεξία στον αέρα…

AT HGIOAN2

Δέντρα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταλήξουν στο οδόστρωμα…

Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα..

Λίγο μετά τη Ζίτσα, στην ευθεία προς Λευκοθέα.

Οι οδηγοί έβλεπαν το δέντρο να πέφτει στο δρόμο… Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προπορεύονταν δεν πρόλαβε καν να φρενάρει. Έπεσε πάνω στον κορμό, ενώ όσοι ακολουθούσαν έβλεπαν έντρομοι τι είχε συμβεί.

Τραυματισμοί ευτυχώς, δεν υπήρξαν…

Όμως, όπως τονίζουν οδηγοί που διέρχονται σχεδόν καθημερινά από τον συγκεκριμένο δρόμο, υπάρχουν δεκάδες ακόμη δέντρο, τόσο στο ίδιο σημείο όσο και σε άλλα, που είναι έτοιμα να πέσουν.

Να μετατραπούν δηλαδή σε μία παγίδα θανάτου για κάθε ανυποψίαστο.

Επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα και να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή τους πριν προκληθεί ένα ακόμη τροχαίο. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ