Δραστηριότητες για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

ARXAIOLOGIKO PYROS

ARXAIOLOGIKO PYROSΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το όνειρο του συλλέκτη. Αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών στο Μουσείο» εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Στην έκθεση, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015, παρουσιάζονται αντικείμενα τα οποία αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δωρεών που εμπλούτισαν κατά καιρούς τις συλλογές του Mουσείου.

Πρόκειται για τις συλλογές των Μίμη Ι. Οικονόμου, Αλεξάνδρου Λέοντος Μελά και Ανδρέα Γ. Μπούζα, τις δωρεές νομισμάτων των Δημητρίου Β. Κακαϊδή και Αδώνιδος Κ. Κύρου, καθώς και τη δωρεά της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Οι συναντήσεις προγραμματίζονται από Τρίτη έως Πέμπτη, κάθε πρωί στις 11.00, έως το τέλος Αυγούστου, και διαρκούν μια ώρα.

Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν κοσμήματα, θα σχεδιάσουν αγγεία, θα παίξουν και θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιούν στο πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ