Δράσεις για την ανάδειξη του μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού

monopati ziros

monopati ziros

Σήμανση και καθαρισμός του μονοπατιού γύρω από τη Λίμνη Ζηρού έγινε από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας και εθελοντές πολίτες, με στόχο την ανάδειξη της πανέμορφης περιπατητικής διαδρομής.

Η διαδρομή αυτή δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τη λίμνη Ζηρού από σημεία πανοραμικής θέας, να περπατήσει μέσα από πευκοδάση, δάση βελανιδιάς, νερόφραξων, δάση αριάς και μακίας βλάστησης.

Απώτερος σκοπός της εθελοντικής δράσης είναι η ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στο Δήμο Ζηρού και στην ευρύτερη περιοχή του, η οποία έχει την τύχη να προικιστεί από τη φύση με μοναδικά φυσικά οικοσυστήματα.

Ο περιπατητικός τουρισμός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη για πρόσβαση σε τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωρίς να απαιτεί κόστος και παρεμβάσεις στα φυσικά τοπία.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν: από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Νάστου Μαριάννα-Υπεύθυνη λειτουργίας ΚΠΕ, Χαριτοπούλου Μαρία, Σταυροπούλου Παρασκευή), από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας (Ζέρβας Γιάννης-Πρόεδρος ΕΟΣ Πρέβεζας, Ζιάκας Στέφανος, Τόκας Ευάγγελος), Αγγελική Χατζηαθανασίου-μέλος ΕΟΣ Ιωαννίνων, Ζάψας Λουκάς-εθελοντής πολίτης.

Η δράση θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν πληρέστερη αποκατάσταση του μονοπατιού για να μπορεί να ενταχθεί στα προγράμματα και στις διαδρομές ορειβατικών-περιπατητικών ή φυσιολατρικών και αθλητικών συλλόγων της Ηπείρου ή και ευρύτερα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ