Δράσεις αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης

preveza4Μια σειρά από μελέτες έργων τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την εικόνα της Πρέβεζας δρομολόγησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα , δόθηκε το ΅πράσινο΅φως για την τοπογραφική αποτύπωση για καθορισμό αιγιαλού και παραλίας στα αλιευτικά καταφύγια Αγίου Σωτήρα και Μιχαλιτσίου επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο και καθοριστικό για την πραγματοποίηση εργασιών πρόβλημα .

Παράλληλα έγινε η έγκριση εκτέλεσης της μελέτης ΅Συγκοινωνιακή μελέτη για την οργάνωσης και λειτουργία του χώρου στάθμευσης επί της οδού Σπηλιάδου ΅ καθώς και η παρουσίαση της συζήτησης επί της μελέτης ΅Ανάπλαση περιοχής πευκάκια -σφαγεία΅η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το πανέμορφο και ιστορικό αυτό κομμάτι της πόλης δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησή του.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε η έγκριση εκτέλεσης του έργου ΅Περίφραξη λιμένα Πρέβεζας σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας στην λιμενική εγκατάσταση Πρέβεζας και ο καθορισμός τρόπου εκτέλεσής του ενώ προχώρησε και η έγκριση εκμίσθωσης και κατάρτισης όρων διακήρυξης δημοπρασίας δύο καταστημάτων εντός του τουριστικού περιπτέρου Πρέβεζας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εξάλλου στην εκτέλεση της μελέτης που αφορά την αποκατάσταση του Συντριβανιού στην πλατεία Ανδρούτσου.

Οπως τονίστηκε θα γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τόσο την ασφάλεια αλλά και την εξασφάλιση της καθαριότητας του συντριβανιού, σημείο αναφοράς του οποίου θα συνεχίσουν να αποτελούν τα δελφίνια τα οποία εξάλλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της Πρέβεζας.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η προμελέτη για την ανάπλαση και ανάδειξη του ανατολικού παραθαλάσσιου μετώπου της Πρέβεζας έργο και αυτό το οποίο μαζί με τα άλλα εντάσσονται σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου, στις προσπάθειες για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.

΅Ο σχεδιασμός και οι μελέτες αποτελούν ένα πρώτο αλλά καθοριστικό και απαραίτητο για την υλοποίηση τους βήμα΅τονίζει η κ.Καζάκου υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διεκδικηθούν κονδύλια και χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι εργασίες.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ