Δικαστικός επιμελητής σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

DIOKSI PAIDIKH

DIOKSI PAIDIKH

Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία η είδηση για την εμπλοκή ενός δικαστικού επιμελητή από τα Γιάννινα σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Ο 34χρονος συνελήφθη, όπως επίσης ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός στην Αθήνα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για το ίδιο αδίκημα σε βάρος μιας 41χρονης γυναίκας.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν έπειτα από πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία της 41χρονης στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις συγκεκριμένες πράξεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατέβαζε από το ίντερνετ υλικό παιδικής δικογραφίας. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αποθηκευτικά ψηφιακά μέσα. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων- Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, αναφέρεται ότι «ο συλληφθείς δικαστικός επιμελητής, καταγόμενος από τα Ιωάννινα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων –Κέρκυρας και δεν ασκεί τα καθήκοντα του σε κάποιο από τα Πρωτοδικεία Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναλυτικά αναφέρει:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 72 και 34 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άμεσα, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίηθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στους παραπάνω τρεις δράστες.

Από την επιτόπια έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, την 8 και 17-03-2016 αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό, (φωτογραφίες και βίντεο), το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά την έρευνα στην οικία της 41χρονης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις εν λόγω πράξεις.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
δύο (2) φορητοί σκληροί δίσκοι,
δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης USB δεδομένων,
δύο (2) κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και
πέντε (5) ψηφιακοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD).
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αντίστοιχα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο 72χρονος και ο 34χρονος , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της 41χρονης υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ