Διευκρινίσεις για την καταβολή του εγγυημένου εισοδήματος

DHMARXEIO IO19

DHMARXEIO IO19Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς υπάρχει πλήθος ερωτημάτων για τον χρόνο καταβολής των χρημάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου τα χρήματα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων απευθείας από το αρμόδιο Υπουργείο κι όχι από το Δήμο. Επίσης ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει ηλεκτρονική πρόσβαση σε στοιχεία που να δείχνουν σε ποιους δικαιούχους έχουν πιστωθεί τα χρήματα και σε ποιους όχι.

Αυτό που γίνεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, είναι ο έλεγχος των αιτήσεων ώστε να γίνει η οριστική ένταξη των δικαιούχων στο σύστημα πληρωμών του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είχε ανακοινώσει την εβδομάδα από 19 έως 23 Ιανουαρίου ότι θα πιστώνονταν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και είχε πιστοποιήσει περίπου 2.500 νέους δικαιούχους, εκτός των άλλων περίπου 2.500 «παλιών» δικαιούχων που είχε πιστοποιήσει μέχρι το τέλος του 2014 (σε αυτούς είχε καταβληθεί η μηνιαία δόση του βοηθήματος την περίοδο των γιορτών).

Απ’ ότι φαίνεται όμως από τα τηλεφωνήματα που δέχεται η υπηρεσία, υπάρχει ένας αριθμός δικαιούχων (το ποιος είναι αυτός δεν μπορεί να το γνωρίζει ο Δήμος) στους οποίους τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την εβδομάδα 19 εως 23 Ιανουαρίου.

Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την αγωνία των συμπολιτών μας ζήτησε ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με την καταβολή των χρημάτων.

Η ενημέρωση που υπήρξε –και τη μεταφέρουμε στους συμπολίτες μας- είναι ότι γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Εν τω μεταξύ από τις 19 Ιανουαρίου έως σήμερα, η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των αιτήσεων για άλλους 500 περίπου δικαιούχους (ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά) και έχουν και αυτοί πιστοποιηθεί για την ένταξη τους στο πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ