Διεκδικούν τη βελτίωση της Εθνικής στην Πλαταριά

PLATARIA LIMANI

PLATARIA LIMANIΤην ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου βελτίωσης της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας Πλαταριάς, διεκδικούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα προχώρησαν στη σύσταση κίνησης πολιτών της Ηγουμενίτσας και των Συβότων προκειμένου να απαιτήσουν την κατασκευή του τελευταίου τμήματος της Εθνικής Οδού στη Θεσπρωτία, ενός τμήματος που αναβαθμίζει εκτός των άλλων και ολόκληρη την παραλιακή ζώνη.

 

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονταν αρχικά, στην τρίτη φάση του λιμένος Ηγουμενίτσας. Όμως μετά τις αντιδράσεις για την τρανσέρα και την αλλαγή του σχεδιασμού, ουσιαστικά πήγε στις καλένδες.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση Πολιτών, πρόκειται για τον οδικό άξονα από τον οποίο διέρχονται καθημερινά όχι μόνο οι Θεσπρωτοί συμπολίτες, για εξυπηρέτηση όλων των αναγκών τους, αλλά αποτελεί και τα πρώτα χιλιόμετρα, που διανύει κάθε επισκέπτης, που έρχεται στην χώρα μας μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Αυτό ακριβώς το τμήμα αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζει, αλλά και καλείται να οδηγήσει κάθε ευρωπαίος πολίτης, που επισκέπτεται την χώρα μας για αναψυχή. Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί, πως σύντομα, όπως έχει αρμοδίως ανακοινωθεί, θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά διόδια κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, δεδομένου, πως έχει ληφθεί ανάλογη απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

Αυτό θα έχει πολύ σύντομα ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το συγκεκριμένο τμήμα Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς, δεδομένου, πως όσοι σήμερα διέρχονται από το τμήμα της Εγνατίας οδού «Ηγουμενίτσα-Βασιλικό-Καρτέρι», κερδίζοντας περίπου 2 χιλιόμετρα, θα αναγκαστούν στο μέλλον να χρησιμοποιούν ξανά την παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο δρόμος με την σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια μεγαλύτερο κυκλοφοριακό όγκο, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα έχουμε θρηνήσει δεκάδες θύματα τα τελευταία χρόνια, πέραν του γεγονότος, πως οι περισσότεροι έχουμε και μια προσωπική εμπειρία ατυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ