Διεθνές συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

BELLAS MONH

BELLAS MONH

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 (ώρα 09.00 έως 21.00) διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: «Επιγραφές: η συμβολή τους στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία και ιστορία της τέχνης». Θεματικές του Συμποσίου είναι: Κτίτορες, δωρητές και ζωγράφοι, Κοινωνία και οικονομία, Επιγραφές σε συνδυασμό με άλλες γραπτές πηγές, Επιγραφές και Προσωπογραφία, Επιγραφές σε μνημεία και άλλα έργα τέχνης.

Ομιλητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες από το εξωτερικό (Οξφόρδη, Παρίσι, Μύνστερ, Μπολόνια, Βιέννη) αλλά και από την Ελλάδα (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Εφορείες Αρχαιοτήτων).

Το Συμπόσιο αυτό οργανώνεται υπό την αιγίδα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή κυρίου Γεωργίου Καψάλη, από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βυζαντινές Σπουδές», αναπληρωτή καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας κύριο Χρήστο Σταυράκο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος/ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ: «Η ιστορία στηρίζει την έρευνα και οικονομική ανάπτυξη σε υποβαθμισμένες περιοχές: Κτιτορικές και αφιερωματικές επιγραφές σε χριστιανικά μνημεία της Ηπείρου (4ος – 18ος αιώνας)».

Η προσέλευση θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ