Διεθνές κύκλωμα ηρωίνης με καβάτζα και στα Γιάννινα

DIETNES HROINH2

DIETNES HROINH2ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Καβάτζα» και στα Γιάννινα, είχε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Τουρκία και τη διακίνηση στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.

Μετά από πολυήμερες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν επτά μέλη του κυκλώματος, κατασχέθηκαν πάνω από είκοσι κιλά ηρωίνης, ενώ μία από τις περιοχές που χρησιμοποιούνταν συστηματικά ήταν και τα Γιάννινα.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 24 και 25 ετών και τρείς υπηκόοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 26 και 38 ετών.

Συνεργοί στην ίδια υπόθεση, είναι ένδεκα επιπλέον άτομα, πέντε εκ των οποίων, υπήκοοι Αλβανίας, έχουν ταυτοποιηθεί.

Τρείς από τους υπηκόους Αλβανίας είναι ήδη έγκλειστοι Φυλακών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

DIETNES HROINH1

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

DIETNES HROINH3

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς τη μεταφορά και την εισαγωγή, την απόκρυψη, τη νόθευση και τη διακίνηση της ηρωίνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ιωάννινα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ηρωίνης βάρους -20- κιλών και -40- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ.
-3- οχήματα.
-14- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.

Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα Αλβανού υπηκόου εκκρεμεί σήμα της INTERPOL Αλβανίας, καθόσον διώκεται για ανθρωποκτονία Αλβανού υπηκόου.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ