Διαψεύσεις μέσω διαρροών για την Πολυτεχνική Σχολή, αναβολή Συγκλήτου λόγω κατάληψης

PANEPISTHMIO EISODOSΕίναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση με το Πολυτεχνείου της Ηπείρου. Ενώ τα Προεδρικά Διατάγματα βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το περιεχόμενό τους έχει δημοσιοποιηθεί, όχι υπό τη μορφή διαρροών αλλά με αναλυτικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πολιτικοί παράγοντες εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν θίγεται και η Αρχιτεκτονική δεν καταργείται!

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μετέφερε με δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων την προφορική διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση το αρχικό σχέδιο Αθηνά.

Την ίδια ακριβώς διαβεβαίωση μετέφερε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας μετά την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο.

 

Όμως δεν υπάρχει καμία έγγραφη διαβεβαίωση, όπως επίσης δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αν και ζητήθηκε δεν έχει αποσταλεί.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου αναβάλλεται λόγω κατάληψης στο Πανεπιστήμιο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σχέδιο Αθηνά έχει τροποποιηθεί ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα, ανάλογα με τις τοπικές και πολιτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  Διευκρινίζεται ότι η κατάληψη στην Πρυτανεία δεν σχετίζεται με το Σχέδιο Αθηνά και τις αλλαγές που επιφέρει αλλά όπως σημειώνουν με την ανακοίνωσή τους οι φοιτητές «η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων γίνεται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα αυτοοργανωμένα μέσα αντιπληροφόρησης (athens indymedia, 98fm, radio entasi).»

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην περιοχή από το περιεχόμενο του ΠΔ που έχει δημοσιοποιηθεί και οφείλει επίσημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ή να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ