Διαφωνούν οι αστυνομικοί με την κατάργηση του Τμήματος Καστανής

agia marina poroniou

agia marina poroniou

Την διαφωνία και τις σοβαρές επιφυλάξεις της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων για το κλείσιμο του Συνοριακού Τμήματος της Καστανής, με επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Πωγωνίου.

Η ΕΑΥΝΙ, χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα αρνητική και επισημαίνει ότι το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα οξύνει τα μεγάλα προβλήματα στη μεθόριο.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Κατανοώντας και συνταυτιζόμενοι με το ομόθυμο και κατηγορηματικό συναίσθημα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Πωγωνίου, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αρνητική, διότι πρόκειται να οξύνει τα ήδη μεγάλα και ασύμμετρα προβλήματα ασφαλείας, υπονομεύοντας παράλληλα λόγω συνόρων κατά τρόπο συνολικό την εθνική μας ασφάλεια, αφού οι ακρίτες μας κατ’ ουσία εποπτεύουν μέσω του τομέα αρμοδιότητάς τους τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αλλά και όπλων που κατάσχονται, καθώς και τις δυσκολίες αστυνόμευσης της περιοχής, λόγω του μεγάλου μήκους της συνοριακής γραμμής και του δύσβατου γεωγραφικού ανάγλυφου τα οποία την χαρακτηρίζουν, τονίζοντας παράλληλα ότι περαιτέρω αποδυνάμωσή της από αστυνομική δύναμη θα εντείνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της.

Ο πολύπαθος αυτός τόπος δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση και μάλιστα από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αφού με μια σειρά κομβικών αποφάσεων όπως κι αυτήν της κατάργησης των στρατιωτικών φυλακίων, οδηγείται μαθηματικά στην πλήρη εγκατάλειψη.

Είναι πια χρόνος, όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν λαμβάνοντας παράλληλα γενναίες αποφάσεις και με οποιοδήποτε κόστος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ