Διαφυγή από την Αλβανία αναζητούν οι Σύριοι

alvania sirioi

alvania sirioiΔεκάδες μετανάστες, κυρίως Σύριοι, καταφέρνουν να φτάσουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και μέσω διαφόρων διόδων να περάσουν στο Αλβανικό έδαφος.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου εντοπίζει και συλλαμβάνει δεκάδες πρόσφυγες.

Την Παρασκευή, στον κάμπο της Δρόπολης, εντοπίστηκαν 25 Σύριοι, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Αργυροκάστρου τη διακίνηση τους αναλαμβάνουν οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων, κυρίως Αλβανών, που δρουν και στις δύο πλευρές των ελληνοαλβανικών συνόρων, κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου.

Από τις ανακοινώσεις της τοπικής αστυνομίας Αργυροκάστρου, προκύπτει ότι από τις αρχές του χρόνου η αλβανική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει στην αλβανική μεθόριο μόλις 180 μετανάστες, την στιγμή που καθημερινά φτάνουν εκεί κατά δεκάδες.

Διάφορες πηγές αναφέρουν πως οι εξαθλιωμένοι μετανάστες που πέφτουν στα χέρια της Αστυνομίας, μεταφέρονται από τα ελληνοαλβανικά σύνορα σε δύο κέντρα συγκέντρωσης στη Μέση Αλβανία. Επωφελούμενοι όμως από το καθεστώς ελεύθερης εξόδου για προσωπικές ανάγκες, οι μετανάστες εγκαταλείπουν τα κέντρα συγκέντρωσης και με τη βοήθεια των κυκλωμάτων συνεχίζουν την πορεία τους προς Μαυροβούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ