Διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το επόμενο ΕΣΠΑ

ESPA1Σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν ώστε να αυξηθεί η κοινοτική συμμετοχή στο 95% στο επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2017 και να περιοριστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο 5%, βρίσκεται σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη λήψη πρόσθετων μέτρων την περίδο 2015-2016.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο τα μέτρα αυτά -ύψους 4 δισ. ευρω- πρέπει να προσδιοριστούν κατά την αξιολόγηση της Τρόικας το Σεπτέμβριο.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί μέρος του χρηματοδοτικού κενού από τη μία πλευρά, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν θα διαθέσει το αναμενόμενο ύψος κεφαλαίων για επενδύσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Ταυτόχρονα, όμως, θα καλυφθεί και σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού κενού των επόμενων ετών, καθώς η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στις προγραμματισμένες δαπάνες για επενδύσεις.

To επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι η αξιολόγηση της Τρόικας το φθινόπωρο, δήλωσε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σαντάλ Χιουγκ, σημειώνοντας πως στο Eurogroup του Ιουλίου δεν έγινε συζήτηση για νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ