Διαμαρτυρία για τις προσλήψεις στο Κέντρο Προσφύγων

estia kapsalis

estia kapsalis

Την έντονη διαμαρτυρία του για την μη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις δομες φιλοξενίας προσφύγων εκφράζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας η οποία κοινοποιείται και στον αρμόδιο για μεταναστευτικά ζητήματα υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καψάλης, το προσόν της εντοπιότητας είναι ένα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχή, που δέχτηκαν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας χωρίς την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας, αναλογιζόμενοι την μεταναστευτική κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας χωρίς καμία προετοιμασία.

Το Υπουργείο είχε δεσμευτεί τόσο στο όργανο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όσο και στους Δήμους, στα όρια των οποίων δημιουργήθηκαν δομές φιλοξενίας, για άμεση πρόσληψη προσωπικού με το κριτήριο της εντοπιότητας να προτάσσεται.

“Λυπούμαστε ιδιαίτερα που, για μία ακόμη φορά, η πολιτεία δεν απλώνει χείρα βοηθείας και στήριξης των δημοτών του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προηγηθούν στις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας.

Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας και την αναγνώριση της προσφοράς τους”, υπογραμμίζεται στην επιστολή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ