Διαμαρτυρία για την προκήρυξη πρόσληψης δημοσιογράφου

dima zitsasΤην έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων προκαλεί η προκήρυξη του Δήμου Ζίτσας για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη σε θέματα προβολής, τύπου, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Κι αυτό, γιατί όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αυθαίρετα ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ!!!

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Ζίτσας, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου ζητά την άμεση τροποποίηση της προκήρυξης καθώς με αυτούς τους όρους ο διαγωνισμός είναι αντιδεοντολογικός, αυθαίρετος και παράνομος.

Στην επιστολή μεταξύ των άλλων σημειώνεται:

Στην υπ’ αρ. 5633/9-4-2015, Ανακοίνωση-Γνωστοποίηση που δημοσιοποιήσατε για την ανάγκη πλήρωσης στο δήμο Ζίτσας, μίας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα προβολής τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και συγκεκριμένα στο εδάφιο όπου αναφέρετε τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού που θα πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι, κάνετε επίκληση στην παρ. 3 του άρθρου 163 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/07) και της παρ. 11 του άρθρου 45 του Νόμου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ν. 3979/2011).
Στην ίδια πάντα Ανακοίνωση-Γνωστοποίηση και συγκεκριμένα στο εδάφιο όπου αναφέρετε τα επισυναπτόμενα με την αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου, έγγραφα, με εντελώς αυθαίρετο τρόπο -και ενώ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το περιεχόμενο των ανωτέρω άρθρων των προαναφερομένων Νόμων- ζητάτε να προσκομίσουν οι υποψήφιοι και βεβαίωση δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ως Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και κατόπιν διαμαρτυριών μελών της ΕΕΔ από τα Ιωάννινα, που δυστυχώς διαπιστώνουν ότι αυθαίρετα αποκλείονται από την πρωτόγνωρη αυτή για τα δημοσιογραφικά χρονικά διαδικασία, είμαι υποχρεωμένη να σας γνωρίσω ότι εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε δημοσιογράφου να επιλέξει τη δημοσιογραφική ένωση στην οποία ο ίδιος επιθυμεί να εγγραφεί και να ανήκει.
Πέρα λοιπόν από την ΕΣΗΕΠΗΝ και την ΕΕΔ, σας ενημερώνω ότι υπάρχει η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΕΤ, η ΕΔΗΠΗΤ κ.α.

Συνεπώς, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, βάσει ποιας κείμενης νομοθεσίας ζητάτε κάτι τέτοιο και βάσει τίνος δικαιώματος επιλέγετε την ΕΣΗΕΠΗΝ και αντιδεοντολογικά, αυθαίρετα και παράνομα αποκλείετε τους δημοσιογράφους που ανήκουν σε όλες τις υπόλοιπες;

Επειδή είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικός, αυθαίρετος και παράνομος αυτός ο διαχωρισμός, σας καλούμε να τροποποιήσετε άμεσα το συγκεκριμένο όρο της συγκεκριμένης προκήρυξης, ώστε να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης και τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων η οποία ΕΕΔ είναι και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων όπως και οι άλλες ελληνικές Ενώσεις μέσω της ΠΟΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ