Διακλαδική επιχείρηση για την παράνομη μετανάστευση

ASTYNOM 14Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε διακλαδική αστυνομική επιχείρηση σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, με στόχο τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής και εργασίας αλλοδαπών στη χώρα και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα και πρόσωπα, με τα εξής αποτελέσματα :

Ελέγχθηκαν : (327) άτομα και (114) οχήματα.

Προσήχθησαν : (47) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (37) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν : δεκαπέντε (15) άτομα και αναλυτικότερα:

• Στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για κατοχή πλαστής ταυτότητας πολωνικών αρχών.

• Δώδεκα (12) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

• Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

• Στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (12,2) γραμμαρίων.

Βεβαιώθηκαν : (3) τροχονομικές παραβάσεις και (2) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ