Διαγωνισμός Ηπειρώτικης πίτας στην Κοσμηρά!

diagonismos pitas

diagonismos pitas

Η αναβληθείσα εκδήλωση του 14ου Διαγωνισμού Ηπειρώτικης Πίτας θα γίνει κανονικά στην Κοσμηρά το Σάββατο 29 Αυγούστου. Με ανακοίνωσή της η Φιλοπρόοδη κίνηση Κοσμηράς καλεί τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να φέρουν τις πίτες τους (αλμυρές ή και γλυκές) και να έρθουν να διαγωνιστούν σε πνεύμα άμιλλας και με διάθεση γιορταστική.

Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής, ο βαθμός δυσκολίας, η γεύση, η εμφάνιση και η ποιότητα των υλικών θα αποτελέσουν τα κριτήρια για την βράβευση. Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας αναδεικνύει την άμιλλα και εντείνει την προσπάθεια για να μεγαλουργήσει το έδεσμα. Φέρτε και την δική σας πίτα και ελάτε να απολαύσουμε την γεύση της σε κλίμα γλεντιού, με κρασί, τραγούδι και χορό.

Η πίτα στην Ήπειρο αποτέλεσε τρόπο διατροφής στα χρόνια που δεν περίσσευαν οι πόροι. Σήμερα τη συναντάς σε πολλές μορφές, στα καλύτερα εστιατόρια, στις πρωινές εκπομπές και σε βιβλία συνταγών με γυαλιστερό εξώφυλλο. Τίποτα όμως δεν ξεπερνά την νοστιμιά και την σοφία στον τρόπο παρασκευής που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Σάββατο.

Στο διαγωνιστικό τμήμα την κριτική επιτροπή αποτελούν μεταξύ άλλων οι: Δότσιος Αδάμος (ΣΕΦ, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ) και ο Αλεξίου Θεόδωρος (Πρόεδρος Γαστρονομικής λέσχης Ιωαννίνων). Ο νικητής θα απολαύσει ένα διήμερο σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο της περιοχής.

Την διασκέδασή θα αναλάβουν οι: Νίκος Δάσκαλος (τραγούδι) και Κων/νος Βέρδης (κλαρίνο). Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά συγκροτήματα της περιοχής και το γλέντι θα τραβήξει κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι μέχρι το πρωί.

Όλοι στην Κοσμηρά επομένως το Σάββατο 29 Αυγούστου, σε μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση που αντέχει στον χρόνο και βάζει την σφραγίδα της παράδοσης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής της Ηπείρου

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ