Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

BOHTEIA SSPITI

BOHTEIA SSPITI

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας.

Αίτημα των εργαζόμενων είναι να παραταθεί το πρόγραμμα και πέραν του 2015, καθώς έληγε στο τέλος του έτους. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

«Τα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και μια σειρά από εκκρεμότητες που κουβαλάει το πρόγραμμα θα αντιμετωπιστούν. Το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά μέχρι τις 31/12/16», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να διευρυνθεί με πόρους του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζόμενων που λήγουν. «Το εργασιακό καθεστώς, που είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, είναι ένα ανοικτό για μας ζήτημα. Θα το συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του προγράμματος στην Αττική, Σοφία Κολιζέρα, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Μας είπαν πως θα πάρουμε παράταση για έναν χρόνο, ως έχει, με την ίδια χρηματοδότηση. Δεσμεύτηκαν ότι μέσα στο 2016 θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίο θα λύνει μόνιμα την εργασιακή σχέση των εργαζομένων και ότι θα γίνει πιο διευρυμένο το πρόγραμμα. Βέβαια, αυτό το ακούμε 13 χρόνια τώρα και γι’ αυτό κρατάμε επιφυλάξεις».

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στο γραφείο της κ. Φωτίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ