Διαβασμένοι απατεώνες…. Ξάφρισαν χρήματα για…να ρυθμίσουν οφειλές στην εφορία!

APATH HLIKIOMENON

APATH HLIKIOMENON«Πρέπει να σώσουμε το γιο σου. Χρωστάει στην Εφορία. Έχω τον τρόπο, με λίγα χρήματα να τα ρυθμίσουμε και να τον γλυτώσω».

Με αυτές τις φράσεις, ένας νέος άνδρας, περίπου 45 χρονών, πλησίασε ηλικιωμένη στα Καρδαμίτσια, τη στιγμή που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της.

Η γυναίκα πάγωσε. Από τη συζήτηση που είχε με τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής για τη ρύθμιση των οφειλών, πείστηκε.

 

Έτσι του άνοιξε το σπίτι της για να του δώσει το ποσό των εξακοσίων ευρώ που ζητούσε προκειμένου να γίνει η ρύθμιση και ο διακανονισμός.

Αυτό ήταν το πρώτο λάθος.

Το δεύτερο το έκανε στα επόμενα λεπτά, καθώς έδωσε τα περιθώρια στον άγνωστο άνδρα για να δει ότι έχει κι άλλα χρήματα στο σπίτι.

Έτσι, αφού πήρε τα 600 ευρώ, συνέχισε το «παραμύθι» λέγοντας ότι με άλλα τόσα μπορεί να απαλλάξει από τις οφειλές και την κόρη της.

Και η ηλικιωμένη γυναίκα έσπευσε να τα δώσει.

Ο άγνωστος άνδρας έφυγε παίρνοντας περίπου 1.200 ευρώ.

Στην επόμενη ώρα κι αφού μεσολάβησε επικοινωνία της ηλικιωμένης με τα παιδιά της, κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα ενός ακόμη απατεώνα και ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που φτάνει στις αρχές.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με επιτήδειους που κατάφεραν να οδηγήσουν ηλικιωμένους ακόμη και στα γκισέ των τραπεζών προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων για να σώσουν τα παιδιά τους από τις οφειλές προς την εφορία ή άλλους οργανισμούς του δημοσίου.

Αυτό που πραγματικά προβληματίζει, είναι ότι οι επιτήδειοι που «χτυπούν» γνωρίζουν καλά την κατάσταση των οικογενειών στις οποίες απευθύνονται.

Όπως επίσης γνωρίζουν, σε αρκετές περιπτώσεις και την ύπαρξη οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Και το ερώτημα, που πρέπει να απασχολεί τις αρχές, είναι από πού καταφέρνουν να αντλούν τέτοιου είδους στοιχεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ