Διήμερο για τη δωρεά μυελού των οστών

dorea mielou

dorea mielou

Ένα διήμερο εκδηλώσεων έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Θέμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι «Η μεταμόσχευση μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς».

Στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου, θα συμμετέχει ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων του Τμήματος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Στέλιου Γραφάκου, Παιδίατρου – Αιματολόγου, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Επιστημονικό Υπεύθυνο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», και της Παναγιώτας Καραφυλλίδου, Κοινωνικής Λειτουργού του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», από κοινού με την Ελευθερία Ζερβού, Συντονίστρια Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και τον Αλέξανδρο Μάκη, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής/Παιδοαιματολογίας, του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, θα υλοποιηθεί η δράση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών», με ενημέρωση, λήψεις δειγμάτων και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται μουσικά από τη μαθητική ομάδα «Φλογεροπαίχτες» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Βαλάνειο».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ