Διάκριση για το βίντεο μαθητών του Αρσάκειου

arsakeio15

arsakeio15Τιμητική Διάκριση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό School lab 2015 που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης έλαβε η ομάδα του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους μαθητές της Α’ Τάξης Έλλη Ζήκου, Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Μαριάννα Κελεσίδη, Σπύρο Ντάκη και Βαγγέλη Παπαδόπουλο.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία ενός επιστημονικού βίντεο το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και παρουσιάζει το θέμα του με απλό και εύληπτο τρόπο.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο έλαβε μέρος για πρώτη φορά με το βίντεο «Black Holes», όπου οι μαθητές σε μια μικρού μήκους ταινία διάρκειας 4 λεπτών και ορμώμενοι από τη φετινή απονομή των βραβείων Oscar και τη βράβευση της ταινίας που πραγματεύεται τη ζωή του διάσημου Φυσικού Stephen Hawking, συζήτησαν και εξήγησαν με ένα απλό πείραμα το φαινόμενο των μαύρων τρυπών που δημιουργούνται στο Σύμπαν.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι μαθητές της Α’ Τάξης Χάρης Ζαχαράκης και Άννα Κωνσταντινίδη.

Το βίντεο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατό και πλέον συμμετοχές και μάλιστα ήταν μεταξύ των οκτώ καλύτερων βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή λήξης του διαγωνισμού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Σάββατο 21 Μαρτίου.

Την καθοδήγηση των μαθητών ανέλαβαν η καθηγήτρια Φυσικής κ. Κατερίνα Τάτση και ο Διευθυντής κ. Παύλος Μαυρόγιαννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ