Δημόσιο: Μεγάλες ανατροπές φέρνει η κινητικότητα των υπαλλήλων

DHMOSIO 10 7

DHMOSIO 10 7

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο χώρο του Δημοσίου αναφορικά με την κινητικότητα των υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα στελέχη των θεσμών άναψαν το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο για έγκριση, καθώς ο στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικασίας της κινητικότητας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η απόφαση αυτή της τρόικας θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη από ελληνικής πλευράς καθώς όλη η διαδικασία συγκρότησης του νομοθετήματος έγινε σε στενή συνεργασία, ενώ στη τελική φάση έγιναν ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, όπως η πρόβλεψη για δυνατότητα διενέργειας συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, προτού ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή του.

Την ίδια ώρα , η ενημέρωση των Δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές θεωρείται το Α και το Ω για τα τεχνικά κλιμάκια καθότι την θεωρούν αποφασιστική παράμετρο για να πετύχει η διαδικασία της κινητικότητας.

Τ τεχνικά κλιμάκια δίνουν μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές, έτσι ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Ειδικά, οι ειδικοί στη δημόσια διοίκηση από τη Γαλλία, όπως μεταφέρεται από την πλευρά του υπουργείου, θεωρούν την πλατιά ενημέρωση των υπαλλήλων αποφασιστική παράμετρο για να πετύχει η διαδικασία της κινητικότητας. Σε άλλες χώρες έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές ιστοσελίδες, όπου ο κάθε υπάλληλος όχι μόνο θα μπορεί να μάθει τι δυνατότητες έχει, αλλά και να υποβάλει την αίτησή του, καθώς και να παρακολουθήσει την πορεία της.

Επίσης, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας και απάντησης ερωτήσεων.
Το επίμαχο νομοσχέδιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων που ανήκουν στον Δημόσιο τομέα αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων της δεύτερης αξιολόγησης και η ψήφισή του είναι όχι μόνον απαραίτητη, αλλά θα δώσει και ένα σήμα πως τα πράγματα προχωρούν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ