Δημοτική Πρωτοπορία: Να δημοσιοποιηθεί ο φάκελος

logo politistiki

logo politistiki

Την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων του φακέλου, που κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ζητά με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην ανακοίνωσή της, καταλογίζοντας στην δημοτική αρχή, προχειρότητα, επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Τελικά το σχοινί λειψό και το χειροκρότημα φιάσκο για την Δημοτική Αρχή, η απόρριψη του αιτήματος επιλογής της πόλης μας, η οποία ούτε στην τριάδα των υποψηφίων πόλεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν επιλέχθηκε.

Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες η Δημοτική Αρχή και τελικά έδρεψε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ από την αρμόδια για τον θεσμό επιτροπή, κάτι που στιγματίζει την πόλη μας και την ΄Ηπειρο ολόκληρη.

Η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και η ανικανότητα αναδείχτηκαν οι νικήτριες δυνάμεις σε αυτή την διεκδίκηση, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μας να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Το δυσμενές για την πόλη μας αποτέλεσμα του αποκλεισμού της, ακόμη και από την τριάδα, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι της Δημοτικής Αρχής, ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μόνο για εσωτερική κατανάλωση και η όλη προσπάθεια είχε σαν σκοπό να προβληθεί η Δημοτική Αρχή και το ανύπαρκτο μέχρι στιγμής έργο.

‘Εγκαιρα, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, είχε επισημάνει τους κινδύνους που διέτρεχε η Δημοτική Αρχή σ αυτό της το εγχείρημα, χωρίς αυτές οι επισημάνσεις, να λαμβάνονται υπ όψιν από τους διοργανωτές, οι οποίοι τελικά βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου, αφήνοντας τα Γιάννινα εκτός νυμφώνος.

Αμετανόητη η Δημοτική Αρχή και δια στόματος Δημάρχου, έδειξαν να διασκεδάζουν την απόρριψη του αιτήματος παίζοντας ακόμη και με την λογική των συμπολιτών μας. «Βάλαμε παρακαταθήκη για το μέλλον» ! υποστήριξε ο κ. Δήμαρχος, χωρίς να προσδιορίσει ποιο θα είναι αυτό το μέλλον που καλείται να ξεπλύνει το παρόν.

Είναι πολλά τα ερωτηματικά που γεννιούνται από τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή το όλον ζήτημα, όπως πολλά είναι και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν μόνο και μόνο για να πειραματίζεται η Δημοτική Αρχή και να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα με ελαφρότητα, η οποία εγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και του εμπαιγμού.

Καλείται πάραυτα η Δημοτική Αρχή να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του φακέλου, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί όλα όσα συνέβησαν για να φτάσει σ αυτό το αποτέλεσμα που ήταν ο αποκλεισμός της πόλης ακόμη και από την τριάδα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ