Δημοπρατείται η ανάπλαση στην πλατεία Μαβίλη

MOLOS STEGASTRA

MOLOS STEGASTRA

Στην ολοκληρωμένη ανάπλαση ενός από τα πλέον τουριστικά σημεία των Ιωαννίνων, αυτό της πλατείας Μαβίλη στο Μώλο, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 350.000 ευρώ, ενώ η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθειά του να αναδείξει και να αναβαθμίσει την πλατεία Μαβίλη, προχώρησε στην σύνταξη σχετικής μελέτης από την Τεχνική του Υπηρεσία. Στόχος της μελέτης είναι η βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ώστε να την καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες αλλά και εργασίες φύτευσης.

Πρόκειται στην ουσία για μια ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη, καθώς προβλέπεται η καθαίρεση όλης της υφιστάμενης πλακόστρωσης των τσιμεντένιων κυβόλιθων, όπως και η καθαίρεση διαφόρων δομικών στοιχείων, η γενική εκσκαφή της πλατείας, η κατασκευή νέων φρεατίων και η νέα πλακόστρωση της πλατείας Μαβίλη με βοτσαλόπλακες.

Σε ότι αφορά τις ηλεκτρολογικές εργασίες, η μελέτη προβλέπει να τοποθετηθούν τρία νέα φωτιστικά σώματα κατά μήκος του κεντρικού άξονα της πλατείας τα οποία θα αποτελούνται από τέσσερις βραχίονες και τέσσερα φωτιστικά σώματα ύψους 7,18 μέτρων, κατάλληλα για φωτιστική πηγή LED.

Τέλος προβλέπονται παρεμβάσεις στο πράσινο της πλατείας Μαβίλη, που αφορούν όχι μόνο στη συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου αλλά και στον εμπλουτισμό του με νέες φυτεύσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ