Δηλώσεις για την απελευθέρωση αλλά και μηνύματα

parelasi2116

parelasi2116

Μήνυμα ενότητας από τα Ιωάννινα έστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, έστω και την τελευταία στιγμή, κατάφερε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο κ Βίτσας αμέσως μετά την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση δήλωσε:

« Αυτή η μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία ,όχι μόνο για την Ήπειρο, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Δείχνει την δυνατότητα που έχουμε οι Έλληνες ενωμένοι να τα βγάζουμε πέρα ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Και νομίζω θα πρέπει να πούμε ,ότι θα έχουμε αλλάξει σελίδα, ότι η Ήπειρος θα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με δηλώσεις που έκανε, ισχυρίστηκε ότι η χώρα έχει ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα καταρρέει.

Στην δήλωσή του ανέφερε: «Σήμερα είναι η μέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Τιμούμε αυτούς που έπεσαν για να είναι τα Ιωάννινα και η Ελλάδα ελεύθερη.

Όμως σήμερα πρέπει ένας νέος αγώνας να ξεκινήσει να ελευθερωθούμε από τα κόμπλεξ και τις παθογένειες που δημιούργησε η πολιτική μας ζωή τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Όσο δεν απελευθερωνόμαστε από αυτά τα νέα δεσμά η χώρα θα κατρακυλάει και περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν.

Η Ένωση Κεντρώων στηρίζει το ευρώ και την Ευρώπη και ζητάει οικουμενική κυβέρνηση γιατί βλέπει την παρούσα να καταρρέει».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, στη δήλωσή του τόνισε, πως υπήρξαν πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από τις σημερινές τις οποίες ξεπεράσαμε.

«Χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, χωρίς ψέματα και μεγάλα λόγια, αλλά με δουλειά κι ενότητα, μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος χαρακτήρισε τη μέρα σημαντική, καθώς διδάσκει τρία σημαντικά πράγματα: Πρώτον ότι ένας λαός ενωμένος, κατάφερε να απελευθερώσει ένα κομμάτι της Ελλάδας, τα Γιάννινα, ένα κομμάτι της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου.

«Ο τόπος αυτός έδωσε σημαντικές φυσιογνωμίες και να μνημονεύσουμε τους ανθρώπους που από τα Γιάννινα έδωσαν στην πατρίδα σημαντικά πράγματα. Αλληλεγγύη λοιπόν στους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Στέφος.

Τα μηνύματά τους για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων έστειλαν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ