Δεύτερος μήνας παραστάσεων για το «Σιμιγδαλένιο»

SIMIGALENIOSΣυνεχίζονται για δεύτερο μήνα οι παραστάσεις του έργου του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος» που παρουσιάζει η Παιδική-Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο».

Κατά τον μήνα Νοέμβριο δόθηκαν 43 παραστάσεις που παρακολούθησαν 8.400 θεατές. Το έργο παίζεται κάθε Τρίτη έως Παρασκευή, 9.15′ π.μ. και 11.15′ π.μ. για να δοθεί η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν σε ώρες μαθημάτων τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Ηπείρου και Λευκάδας.

 

Συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Βαγγέλης Μπουλουχτσής
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστόδουλος Κωτσίνας
Βοηθός Σκηνογράφου: Ελένη Καΐκα

Διανομή:
Α΄ ΒΑΣΙΛΙΑΣ – Β΄ ΒΑΣΙΛΙΑΣ – ΤΕΛΑΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μιχάλης Μπίζιος
Α΄ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ – ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΑ – ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ: Μαρία Κατσουλίδη
Α΄ ΒΑΓΙΑ – Β΄ ΒΑΓΙΑ – ΜΑΝΑ ΗΛΙΟΥ / ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ / ΑΣΤΕΡΙΩΝ: Αθηνά Τσικνιά
Β΄ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ – ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ: Ξανθή Γεωργίου
ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ – ΓΙΑΤΡΟΣ – ΗΛΙΟΣ – ΦΕΓΓΑΡΙ – ΑΣΤΕΡΑΚΙ: Παναγιώτης Παπαϊωάννου
ΑΦΗΓΗΤΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΥΛΑΡΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Κυριάκος Μαρκάτος
ΦΩΝΗ: Γιάννης Αναστασάκης

Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Τζάτσος, Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη, Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος, Φροντιστής: Ανδρέας Πανταζής, Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων: Θανάσης Τζάτσος, Οργάνωση παραστάσεων: Ελένη Ρεμπέλου.

Το σχέδιο της αφίσας είναι της μαθήτριας του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Μάνιας Πανούση. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Το ΔΗΠΕΘΙ ευχαριστεί θερμά τη Φιλαρμονική για την πολύτιμη βοήθειά της.

Εκτός από τις παραστάσεις για τα σχολεία θα δοθούν και δύο παραστάσεις για το κοινό το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Η παράσταση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 6.30′ το απόγευμα και της Κυριακής στις 12 το μεσημέρι με γενική είσοδο 10 €. Με αυτές τις παραστάσεις θα ολοκληρωθούν οι θεατρικές παραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου για το 2013.

Ο «Σιμιγδαλένιος» είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο με μαεστρία, εμπνευσμένο από την ομώνυμη κυκλαδίτικη ιστορία. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα έργο αφής. Ένα άγγιγμα, ένα φτερούγισμα, ένας παλμός, ένας κραδασμός. Ένα έργο που αγγίζει πρώτα τις αισθήσεις και μετά το νου.

Έργο ιεροτελεστικό, περιπατητικό, περιδιαβάσματος και περιπλάνησης. Μια ιστορία που θα ‘πρεπε να μας βάλει σε πολλές σκέψεις: αν αφήναμε να εισχωρήσει στη ζωή μας η αγάπη, ίσως καταλαβαίναμε το βαθύτερο νόημα της γέννησης και του θανάτου, που είναι δυο στιγμές αγάπης και παραδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ