Δεύτερη ομαδική προσφυγή από τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ

OAEE N15

OAEE N15

Δεύτερη προσφυγή κατά του Υπουργείου Οικονομίας και του ΟΑΕΕ, ομαδική κι αυτή την φοράκατέθεσε η ομαδα ανασφάλιστων Ιωαννίνων του οργανισμού.

Τα βασικά αιτήματα της προσφυγής αφορούν στη μείωση των εισφορών στα αναδρομικά από το 2010, στην αφαίρεση της παράνομης χρέωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλμψης για το διάστημα που δεν παρασχέθηκε μαζί με τις παράνομες προσαυξήσεις και στη μείωση των υπέρογκων προσαυξήσεων και των τελών που τους επιβαρύνουν.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από την ομάδα, με αφορμή την ομαδική προσφυγή σημειώνεται:

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δημιουργήθηκε από την ανάγκη του λαού για κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη. Δυστυχώς όμως αυτό έχει μείνει μόνο στην φαντασία μας μιας και το ασφαλιστικό σύστημα έχει μετατραπεί σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ σύστημα χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ανάγκες και ζωές .

Αυτό είναι κοινή διαπίστωση σε ποσοστό πάνω από 80% που θεωρούν ΑΔΙΚΟ και εισπρακτικό μηχανισμό το ασφαλιστικό σύστημα όπως φαίνεται στο πρόσφατο ερωτηματολόγιο που έκανε η Ομάδα μας στην πόλη μας ,ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας σε ποσοστό 90% αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι αυτοί και τα παιδιά τους.

Τα δίκαια αιτήματα μας στηρίζονται σε νομικό πλαίσιο που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο μιας και ο ΟΑΕΕ έχει καταπατήσει όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελεύθερων Επαγγελματιών που αποτελούν το 99% του κορμού της οικονομίας και έχει τόσο πολύ χτυπηθεί από την κρίση φορολογικά, αγοραστικά ,εισοδηματικά και ασφαλιστικά .

Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελεύθερων Επαγγελματιών για ένα δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα που αφορά όλους τους Έλληνες και όλες τις μελλοντικές μας γενιές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ