Δεσμεύσεις για τα Κέντρα Υγείας αλλά…

PARGA KEN YGEIAA

PARGA KEN YGEIAA

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας του νομού παραδέχθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ,Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας του Σύριζα Κώστα Μπάρκα αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι ετοιμάζεται σχέδιο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, ωστόσο επειδή η κατάσταση είναι κρίσιμη, δρομολογήθηκαν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις – ιδιαίτερα και εν όψει της τουριστικής περιόδου – που μπορεί μεν να έχουν «μπαλωματικό» χαρακτήρα, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να αποτραπεί η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό έχει δρομολογηθεί ο διορισμός 2 αγροτικών γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πάργας, καθώς επίσης και ο διορισμός ενός Επιμελητή Β’ παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

Επιπρόσθετα λαμβάνονται μέτρα άμεσης ενίσχυσης του συστήματος υγείας και στο πλαίσιο αυτό το ΑΣΕΠ ολοκληρώνει τη διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι και οι πρώτες προσλήψεις μετά από 6 χρόνια μνημονιακής καταιγίδας.

Ένα θετικό στοιχείο για το Νομό Πρέβεζας είναι ότι με το χαρακτηρισμό του ως άγονη περιοχή, είναι σε προτεραιότητα η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του.

Τέλος μεταξύ άλλων ο κ. Ξάνθος επεσήμανε ότι εάν δεν καταφέρουμε, μέσα από μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους, να πάρουμε τη δημοσιονομική ανάσα που απαιτείται για να αναμορφώσουμε τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα τους τελευταίους μήνες του χρόνου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ