«Δεν ψηφίζουμε ακόμη κι αν πέσει η Κυβέρνηση…»

kasisΔύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Μιχ. Κασσής και η Θ. Τζάκρη με δημόσιες τοποθετήσεις τους αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών ακόμα και αν αυτό οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο Μιχ. Κασσής μιλώντας στον Real Fm 97.8 τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν δίκαια κοινωνικά κριτήρια διότι σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσω. Είναι και η θέση του ΠΑΣΟΚ και αυτή. Να πέσει και να μην σηκωθεί (η κυβέρνηση) σας το λέω ευθέως. Με αυτό τον αυτό τον εκβιασμό και με αυτά τα διλήμματα, ένα χρόνο βουλευτής τα ίδια συζητάω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν τα διλήμματα για τον αν θα πέσει η κυβέρνηση»

Στο ίδια κλίμα και οι δηλώσεις της Θ. Τζάκρη στον ΑΝΤ1 «Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ψηφίσω με οποιονδήποτε τρόπο κι αν έρθει αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι δεν θα το ψηφίσει η παρούσα βουλή και έχω προσλαμβάνουσες από βουλευτές της συμπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν το δίλημμα είναι 1 εκατ. ξεσπιτωμένοι στο δρόμο ή εκλογές. Αν αυτό είναι το δίλημμα είναι εύκολο. Δεν πρέπει να τις φοβάται κανένας τις εκλογές».

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είχε υποστηρίξει: «Κανένας δεν μιλάει για γενική άρση των πλειστηριασμών. Δεν γίνεται από κανέναν τέτοια συζήτηση. Αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι ότι αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν, μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες να κάνουν διακανονισμό, μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δάνεια που έχουν πάρει, να εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου και να μην το κάνουν».

Επυφυλάξεις εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ κατηγορηματικά κάθετος ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπαστεργίου

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Κ. Τζαβάρας μιλώντας στον Βήμα Fm εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. «Δε νομίζω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο των εκλογών, θα βρεθεί μια ρύθμιση και πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη»

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στην RealNews τάχθηκε υπέρ της άρσης των πλειστηριασμών και τόνισε ότι θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια για όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. «Εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών είπε: «Προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής.

Η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να “στηριχθούν” με εκατοντάδες δις οι τράπεζες εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος. Το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ