Δεν μπόρεσε να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο

TSOMPIKOS

TSOMPIKOSΟι σοβαρές παρενέργειες από τις ανεξαρτητοποιήσεις αλλά και τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η δημοτική αρχή Μετσόβου είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε ποτέ. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας της απαξίωσης του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Απείχαν επίσης οι σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ενώ υπήρξαν δύο αιφνίδιες απουσίες από την πλειοψηφία, οι οποίες σύμφωνα με τους γνωρίζοντες δεν ήταν τυχαίες.

Αποτέλεσμα ήταν η δημοτική αρχή η οποία έχει απολέσει την πλειοψηφία να μην μπορέσει να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και η συνεδρίαση να ματαιωθεί. Έτσι μία σειρά θεμάτων, ορισμένα είχαν και τον χαρακτήρα του επείγοντος, δεν συζητήθηκαν και παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 

Εν τω μεταξύ μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με την καθαριότητα της περιοχής. Σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα το απορριμματοφόρο έχει να εμφανιστεί περισσότερες από είκοσι ημέρες με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων να είναι πλέον έντονες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση της καθαριότητας εδώ και δύο μήνες.

Από τότε το θέμα δεν επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι άγνωστο με ποιο τρόπο το αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ