Δεν θέλουν το Πωγώνι…. τενεκεδούπολη!

KOYIKΑκραίες απόψεις, απόψεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και απίστευτοι μύθοι που φτάνουν ακόμη στην μεταφορά των τοξικών αποβλήτων από όλο τον κόσμο και των απανταχού μη εχόντων στον ήλιο μοίρα και εγκατάστασή τους στο Πωγώνι, δήμευση των ιδιωτικών περιουσίων και πολλά άλλα έχουν προκαλέσει πανικό και δικαιολογημένους φόβους στους κατοίκους των ακριτικών χωριών.

Όσοι έχουν καλλιεργήσει αυτό το κλίμα, κλίμα που αναδείχθηκε και κατά την χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ενάντια στην ΕΟΖ θα πρέπει να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν. Ευθύνες γιατί αντί να γίνουν μέτοχοι σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο επιλέγουν την καλλιέργεια του φόβου. Ενδεικτικό είναι ότι στην εκδήλωση αυτή μεταφέρθηκε εμπειρία από τις ΕΟΖ που λειτουργούν στην Κίνα και την Ινδία, σε χώρες δηλαδή που απέχουν πολύ από την Ευρωπαική πραγματικότητα. Όσο για τις ψύχραιμες φωνές που επιχειρήθηκε να διατυπωθούν από τον δήμαρχο Πωγωνίου και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης μάλλον ήταν τελικά φωνές εν τη ερήμω.

 

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η δήλωση που έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ που υπήρξε και από τους κεντρικούς ομιλητές: «Τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε συνδυασμό με τους εδώ απεσταλμένους της μερκελικής κομαντατούρ, όπως ο Φούχτελ ή ο Ράιχενμπαχ, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μία γη που έχει αποδόσει-μέσα σε όλα- και τους σημαντικότερους Έλληνες πατριώτες και ευεργέτες.

Η Ήπειρος δεν θα γίνει ούτε Πακιστάν ούτε ινδική τενεκεδούπολη.

Και αυτό που λέω ισχύει ακόμα περισσότερο για την περιοχή της Θράκης καθώς εκεί είναι γνωστές οι ορέξεις των Τούρκων «επενδυτών» και των Γερμανών τραπεζιτών, που θέλουν με το φτηνό εργατικό δυναμικό από τα εκεί κέντρα των λαθρομεταναστών, να κοσσοβοποιήσουν όλη την περιοχή».

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ