Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς αεροδρόμιο….

AIRPORT IOANNINA

AIRPORT IOANNINAΔεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς αεροδρόμιο. Αυτό είναι το βασικό σημείο που υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φίλιος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε, αφενός να ολοκληρωθούν τα έργα και αφετέρου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των πτήσεων και να δοθεί δυνατότητα νέων δρομολογίων.

Στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει:

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η Ήπειρος την τελευταία τριετία.

 

Η περιφέρειά μας είναι η φτωχότερη της χώρας με συνεχή συρρίκνωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Συνάμα καταγράφει τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση.

Τα προβλήματα είναι τεράστια. Η κοινωνική συνοχή απειλείται και μέρος που πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να ενσκήψει σ’ αυτά και να δρομολογήσει συγκεκριμένες πολιτικές για την αναστροφή της κατάστασης.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων, έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Πρόκειται για τα σοβαρά προβλήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται στο αεροδρόμιο.

Πρόκειται για το μοναδικό αεροδρόμιο της Ηπείρου, το οποίο καλύπτει ανάγκες στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τη Νότια Αλβανία.

Τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού, τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2006, μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ. Προ μηνών το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει την ευθύνη εκτέλεσης, προχώρησε σε δραματική περικοπή του φυσικού αντικειμένου αλλά και του προϋπολογισμού. Εκτίμηση ήταν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των έργων.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα υφίστανται, οι εργασίες ανά τακτά διαστήματα διακόπτονται και δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας για την αποπεράτωσή τους.

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, παρότι έχει εξαγγελθεί πολλές φορές, δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης. Αποτέλεσμα είναι η συνεχής ακύρωση πτήσεων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η ταλαιπωρία των επιβατών και η υποβάθμιση της αεροπορικής σύνδεσης.

Σήμερα τα Ιωάννινα συνδέονται αεροπορικά μόνο με την Αθήνα και με κανένα άλλον προορισμό.

Αίτημα που είχε κατατεθεί από τις Τουρκικές Αερογραμμές για σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, δυστυχώς σκοντάφτει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Κύριε Πρόεδρε,
Την ώρα που όλοι οι φορείς της Ηπείρου και ειδικά ο Δήμος μας, καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια για την εξωστρέφεια της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών από νέους προορισμούς, το αεροδρόμιο αποτελεί τροχοπέδη.
Διαπιστώνουμε πως καμία από τις πρωτοβουλίες αυτές δεν πρόκειται να ευοδωθεί εάν δεν διασφαλιστεί ένα αξιόπιστο και σύγχρονο αεροδρόμιο.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Είμαστε στη διάθεσή της για πλήρη ενημέρωση και παροχή κάθε επιπλέον χρήσιμου στοιχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ