Δεν έχουν τέλος οι φυτείες χασίς στην Αλβανία

amarantos xa3

amarantos xa3Τι κι αν οι χασισοφυτείες στο Λαζαράτι καταστράφηκαν… Η καλλιέργεια στην Αλβανία δεν έχει τέλος.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας διαδέχονται η μία την άλλη. Άλλοτε με σημαντικά αποτελέσματα άλλοτε πάλι όχι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Αλτίν Κιάτο δήλωσε ότι, από την αρχή του έτους, έχουν καταστραφεί 325.000 χασισόδεντρα.

“Είναι μια πολύ σκληρή δουλειά, την οποία θεωρούμε επιτυχημένη, καθώς τα χωράφια βρίσκονται σε ακατοίκητες και ορεινές περιοχές, όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη” σημείωσε ο κ. Κιάτο.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε, έχουν εντοπιστεί 1.606 αγροτεμάχια με καλλιέργειες χασίς, με τη συνδρομή εναέριων μέσων των ιταλικών αρχών, ενώ από την αρχή του έτους 183 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της καλλιέργειας και παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

“Οι καλλιεργητές έχουν αλλάξει στρατηγική, δημιουργώντας μικρότερα αγροτεμάχια με όχι περισσότερα από 100 δέντρα χασίς για να μην εντοπίζονται από την αστυνομία” εξήγησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αστυνομίας.

Η Αλβανία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς κάνναβης στην Ευρώπη, ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα συνεχίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των παραγωγών και εμπόρων.
“Όμως, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η χώρα εξακολουθεί να είναι πηγή παραγωγής ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων” επισημαίνει -μεταξύ άλλων- σε πρόσφατη έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ