Δεν έγινε η συζήτηση για τον υψηλό ΕΝΦΙΑ στα Δολιανά

DOLIANA14

DOLIANA14Αναβλήθηκε η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την επιβολή υψηλού φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών, που καθιστά επισφαλή τη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το 2014 που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλείται να καταβάλλει το ποσό των 47.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 35.000 ευρώ περίπου είναι συμπληρωματικός φόρος.

Η αναβολή ζητήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, λόγω των διαβουλεύσεων που έχει με την τρόικα.

Ο Σταύρος Καλογιάννης έκανε στη Βουλή την ακόλουθη δήλωση: «Κατέθεσα μία Ερώτηση για την επιβολή υψηλού φόρου ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας σε έναν υγιή Συνεταιρισμό, στην ακριτική περιοχή των Δολιανών. Η Ερώτηση δεν απαντήθηκε και την μετέτρεψα σε Επίκαιρη, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή, αλλά ο κ. Υπουργός δεν προσήλθε.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνον για την Κοινότητα Δολιανών και τους κατοίκους της, αλλά για όλους τους Έλληνες πολίτες και δεδομένου ότι θα πρέπει το Υπουργείο να δώσει μία σαφή απάντηση και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αναθεωρημένων τιμών ζώνης στα ακίνητα, θα επαναφέρω προς συζήτηση το θέμα στη Βουλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ