Δεκαπέντε γυναίκες αγιογράφοι εκθέτουν στην Κόνιτσα

agiografoi konitsa

agiografoi konitsa

Με την Αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου, οι 15 γυναίκες αγιογράφοι της Κόνιτσας δημιούργησαν μόνιμη έκθεση Αγιογραφίας. Η Έκθεση αγιογραφίας στεγάζεται, μετά από την χορηγία του Ομίλου Ο.Τ.Ε., στο ισόγειο του κτιρίου του Οργανισμού στην πόλη της Κόνιτσας για τρεις μήνες με δυνατότητα επέκτασης του χρόνου παραχώρησης.

Η Ένωση Αγιογράφων Γυναικών Κόνιτσας, με ανακοίνωση που υπογράφει η εκπρόσωπος Ελένη Ζούκη- Λαζογιάννη, ευχαριστεί τον Όμιλο ΟΤΕ που στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής του Ευθύνης παραχώρησε το κτίριο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο & Διεύθυνων Σύμβουλο αυτού τον κ. Τσαμάζ Μιχαήλ, την κυρία Σπανουδάκη Χριστίνα (Executive Director Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Ομίλου Ο.Τ.Ε.), τον Δήμο Κόνιτσας και την Επιτροπή Τουρισμού του δήμου μας.

Η έκθεσης αγιογραφίας είναι ανοικτή επτά ημέρες την εβδομάδα και το ωράριο λειτουργίας της είναι το πρωί: 09:00 – 14:00 και το απόγευμα 18:00 – 21:00.

Ο Όσιος Παΐσιος κατάγεται από την Κόνιτσα.

agiografoi konitsa1Στην ακριτική κωμόπολη, βρίσκεται η πατρική του οικία που είναι επισκέψιμη, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας που είχε ο Όσιος την πρώτη επαφή με τον Χριστό, η Μονή Στομίου που βρίσκεται στην χαράδρα του Αώου ποταμού στην Κόνιτσα όπου μόνασε τέσσερα χρόνια, η Μονή Μολυβδοσκέπαστης που παρότρυνε την επαναλειτουργία της, και έζησε συνολικά 31 χρόνια της ζωής του.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ