ΔΕΗ και πάροχοι παρακρατούν τα δημοτικά τέλη!

dei new

dei new

Παρακράτηση των ποσών των δημοτικών τελών που εισπράττουν η ΔΕΗ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες στο τομέα αυτό, πέραν της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος , καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ , συζήτησε εκτενώς το θέμα και κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις , οι οποίες είναι :

– Να αποδίδονται στο σύνολό τους, εντός του δεύτερου μήνα, τα εισπραττόμενα ποσά από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους στους οικείους δήμους – Να μπορούν οι δήμοι να παίρνουν προκαταβολές μετά από σχετικό αίτημά τους – Να παρέχονται αδαπάνως τα στοιχεία που ζητούν οι δήμοι, όταν αυτά σχετίζονται με τα τέλη και τους φόρους που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και των εναλλακτικών παρόχων για λογαριασμό τους.

– Να μειωθεί το ποσοστό της προμήθειας αυτής από το 2% στο 0,5%. – Με διαπραγμάτευση μεταξύ ΥΠΑΠΕΝ, δήμων, ΔΕΗ και εναλλακτικών παρόχων να καθοριστεί ένα κοινά αποδεκτό τιμολόγιο, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η κατανάλωση του ρεύματος από τους δήμους αφορά στην κοινωνική εξυπηρέτηση και στην ασφάλεια των πολιτών.

– Να υπάρξει συνολικός προγραμματισμός της υπογειοποίησης όλων των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ εντός των πόλεων και να αναλάβει το ΥΠΑΠΕΝ πρωτοβουλία θέσπισης ενιαίων κανόνων για τις οικονομικές υποχρεώσεις του κάθε φορέα και για τον συντονισμό της συνεργασίας τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ