ΔΕΗ: Αλλαγές στη διακοπή της παροχής ρεύματος

DEH MPLAK AOYT

DEH MPLAK AOYT

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολουθεί την πορεία που έχει η διόγκωση των οφειλών καταναλωτών που καθυστερούν ή αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος καθώς τα χρέη φτάνουν στα 2 δις ευρώ, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο έχει μετριαστεί, και αν χρειαστεί δεν αποκλείει την παρέμβασή του προς τη ΔΕΗ.

«Το φαινόμενο έχει μετριασθεί, μάλλον, και αν χρειασθεί θα παρέμβουμε και θα ζητήσουμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να υλοποιεί την απόφασή της για όλες τις προβλεπόμενες καταστάσεις, παντού», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι όταν άρχισαν να αποστέλλονται εντολές αποκοπών, συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΗ για να ρωτήσει ποια είναι η πολιτική της. «Διότι, υπάρχει όντως, μια δύσκολη πραγματικότητα: χρωστάνε 2 δισ. ευρώ στη ΔΕΗ, άρα αντιλαμβάνομαι την ανάγκη, ότι για να μπορεί να σταθεί στα πόδια της, πρέπει να επιχειρήσει να περιορίσει αυτό το φαινόμενο.

Τόσο μεγάλα ποσά δεν προκύπτουν μόνο από τα οικιακά τιμολόγια, αλλά και από δήμους, μεγάλες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κτλ. Τα στοιχεία, όντως, λένε ότι από το 2013 και μετά υπάρχει μία μείωση των αποκοπών – συνέβαλε και το κίνημα σ’ αυτό το θέμα – αλλά η διόγκωση των οφειλών δεν είναι μόνο από την ανέχεια και την κρίση, αλλά και από τη στάση όσων λένε «αυτή την πληρωμή μπορώ να την αναβάλω. Οπότε, έπρεπε να το δούμε αυτό το ζήτημα» σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το πλαίσιο, που η ίδια η ΔΕΗ, η νέα Διοίκηση, είχε ορίσει για να προβεί σε διακοπή ρεύματος ήταν το εξής: δύο μήνες απλήρωτος λογαριασμός και 1.000 ευρώ χρέος, κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, ρύθμιση σε 30 δόσεις, 10% προκαταβολή κτλ. «Διαπιστώθηκε, όμως, ότι η πολιτική που εφαρμοζόταν δεν ήταν, πάντα, στο πλαίσιό της.

Έτσι, βγήκε και η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΗ, αν και παρέλειπε τον όρο των 1.000 ευρώ. Το παρακολουθούμε το πρόβλημα από το υπουργείο, έχει μετριασθεί, μάλλον, και αν χρειασθεί θα παρέμβουμε και θα ζητήσουμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να υλοποιεί την απόφασή της για όλες τις προβλεπόμενες καταστάσεις, παντού» όπως είπε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ