Δίχτυ προστασίας για φέτα και ελαιόλαδο

FETA ELLHNIKH

FETA ELLHNIKH

Στο θέμα της προστασίας της φέτας, αλλά και άλλων σημαντικών για τη χώρα μας προϊόντων όπως το ελαιόλαδο και το βαμβάκι, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας που έγινε στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων με πολύ σημαντικούς εταίρους, όπως ο Καναδάς, η Νότια Αφρική, η Σιγκαπούρη, όσον αφορά στην προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων και κυρίως της φέτας.

Επίσης, ο κ. Αποστόλου ζήτησε την προσοχή της ΕΕ στη διαχείριση και στο ρυθμό των εισαγωγών αδασμολόγητων αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας και τόνισε ότι «η κατάργηση των μηνιαίων ορίων για τις εισαγωγές αυτές δεν υπήρξε συνετή ενέργεια από πλευράς Επιτροπής».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προστασία των ενισχύσεων για τους βαμβακοπαραγωγούς, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του ΠΟΕ και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για τις απαιτήσεις των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Χωρών για μείωση της εσωτερικής στήριξης. «Το βαμβάκι έχει ζωτική σημασία για τη χώρα μου ενώ η Ένωση αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της παγκόσμιας παραγωγής και δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή για τις χώρες αυτές. Η Επιτροπή θα πρέπει να τηρήσει σθεναρή στάση σε αδικαιολόγητες επιδιώξεις, που απειλούν τον τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον του Συμβουλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ