Δήμος Ζίτσας: Να φτάσει Κακαβιά η Ιόνια Οδός

IONIA TEROBO

IONIA TEROBOΤην ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του τμήματος από την Πεδινή μέχρι την Κακαβιά, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας.

Μάλιστα μετά την τελευταία συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με βασικό αποδέκτη τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Η εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, με τη χρηματοδότηση, ως έργου προτεραιότητας του τμήματος Πεδινής Κακαβιάς.

Στο ψήφισμα σημειώνεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας εκφράζει ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του, για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, η Ήπειρος μένει εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Το σημαντικό διευρωπαϊκό έργο της Ιόνιας Οδού, που αφορά άμεσα και τον Δήμο Ζίτσας, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις καλένδες.

Το οδικό τμήμα Πεδινής-Κακαβιάς, που αποτελεί την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη, να συμπεριληφθεί στα έργα προτεραιότητας του Υπουργείου.

Καλούμε, πριν να είναι αργά, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δει το άδικο και να βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές και εντάσσοντας το συγκεκριμένο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη” (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ