Δήμος Δωδώνης… Οι ζημιές και το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου

ANTOXORI1

ANTOXORI1

ΦΩΤΟ

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε στο Δήμο Δωδώνης το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνοδεύτηκε από ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την τοπική κοινότητα Ανθοχωρίου.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν, ενώ σε ένα σπίτι έφυγε μέρος της στέγης και σε άλλα πολλά κεραμίδια.

Πέρα από αυτό, μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο της περιοχής.

ANTOXORI2

Δυστυχώς στο Δήμο Δωδώνης τα προβλήματα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε δεκάδες άλλα που προέκυψαν κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Οι λύσεις που δόθηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν προσωρινό χαρακτήρα κι αυτό έγινε αποκλειστικά με ίδια μέσα.

ANTOXORI3

Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως συνδρομή από το κεντρικό κράτος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης σε δήλωσή του ανέφερε πως “οι ζημιές από την τελευταία θεομηνία είχαν ως αποτέλεσμα να στραφούν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας στο Δήμο Δωδώνης. Θεωρούμε όμως πως έχει ελάχιστη αξία η απαρρίθμηση των ζημιών και των προβλημάτων και η μεταφορά εικόνων στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Αξία έχει να αποφασίσει το κεντρικό κράτος και να δώσει λύσεις. Και οι λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο με μία γενναία χρηματοδότηση. Ο Δήμος Δωδώνης έχει απευθυνθεί επανηλλειμμένα στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας οικονομική ενίσχυση ή την αποκατάσταση των ζημιών από το ίδιο το κράτος”.

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη Παρασκευή και με αφορμή την έγκριση από την Ευρωπαική Επιτροπή κονδυλίου για την ενίσχυση της χώρας μας προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του χειμώνα, ο Δήμος Δωδώνης, απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών με πλήρη κι αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

ANTOXORI4

Οι φωτογραφίες είναι του μηχανικού του Δήμου Δωδώνης Χάρη Ρουσόπουλου, από το Ανθοχώρι, όπου προκλήθηκαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ