Δήμος Δωδώνης- ΔΗΠΕΘΙ, βάσεις για ευρεία συνεργασία

ntakaletsis vakalop

ntakaletsis vakalopΖητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του Δήμου Δωδώνης, συζήτησαν σήμερα, σε συνάντηση που είχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Αλέκα Βακαλοπούλου, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα πολιτισμού Μυρτώ Δημακοπούλου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το συμβολικό άνοιγμα του αρχαίου θεάτρου, μετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια.

Το θέατρο θα φιλοξενήσει την παράσταση “Προμηθέας Δεσμώτης” που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής και ο Δήμος, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, θα είναι αρωγός σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη και την προβολή του.

Οι δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 17 και 18 Ιουλίου, με τους αυστηρούς όρους που έχει θέσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψει ο τραγικός λόγος και μαζί το κοινό της περιοχής, σε έναν χώρο που επί σειρά ετών αποτελούσε το σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Ηπείρου.

Ο Δήμος Δωδώνης θα στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει την πρωτοβουλία αυτή και θα συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί ώστε το συμβολικό άνοιγμα του αρχαίου θεάτρου να είναι απολύτως επιτυχές και να θέσει τις βάσεις για την μόνιμη και πλήρη λειτουργία.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, ο Δήμαρχος Δωδώνης και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, συζήτησαν και άλλους τρόπους συνεργασίας στους τομείς της θεατρικής παιδείας και του πολιτισμού, οι οποίοι θα πάρουν συγκεκριμένη μορφή τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ