Δήμητρα Ιωάννου.. «Ταξίδι» για το τρίτο της βιβλίο!

dimitra ioannou

dimitra ioannou

Το τρίτο της βιβλίο, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» χάρισε στο αναγνωστικό κοινό η Δήμητρα Ιωάννου. Νέα και ταλαντούχα, ξεδιπλώνει τη συγγραφική της δεινότητα και κρατά καθηλωμένο τον αναγνώστη από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Η Δήμητρα Ιωάννου κατάγεται από την Πρέβεζα. Εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια και ο αέρας του Ιονίου εξακολουθεί να την γοητεύει αλλά και να την εμπνέει.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση.

Το μεγάλο της πάθος είναι το γράψιμο αλλά ερευνά επίμονα την λαογραφία και τα μυστικά που μπορεί να κρύβει κάθε γωνιά του τόπου!

Η Δήμητρα Ιωάννου μας αποκαλύπτει μέσα από τη γραφή της, επιθυμίες, νοήματα και πάθη. Πιστεύει πως το όνειρο δίνει τροφή και φόρτιση στον καλλιτέχνη, καθώς κι όλη την παλέτα των χρωμάτων για να δημιουργήσει και να υλοποιήσει το δικό του όραμα ενώ η ίδια προσπαθεί καθημερινά να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα σε εκείνο το κομμάτι της που ταξιδεύει στη φαντασία και στο όνειρο και στο άλλο που πρέπει να λειτουργήσει την καθημερινότητά του, να εργαστεί και να αντιμετωπίσει όλα τα πρακτικά ζητήματα.

Το τρίτο της βιβλίο φέρει τον τίτλο «Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών».

Η συγκινητική ιστορία μιας μικρής υπηρέτριας που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Κακοποιημένη, διωγμένη από την οικογένειά της και κατηγορούμενη για ένα έγκλημα που δεν έκανε, το σκάει μεταμφιεσμένη στην πρωτεύουσα.

Διανύοντας με πείσμα την απόσταση από τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου ως τα κομψά αθηναϊκά σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και από τα κακόφημα καφέ σαντάν του Ιλισού ως τα μεγαλύτερα θέατρα της Μπελ Επόκ, καταφέρνει να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο της και να βγει νικήτρια.

Γοητευτικές φιγούρες στο πολυκύμαντο ταξίδι της, η πονόψυχη Αιμιλία, ο λουστράκος Λουκίλης, η καλοαναθρεμμένη Βιργινία, ο κούτσαβος Τσατσαρώνης, η έμπιστη Μπέτυ, ο ιδιόρρυθμος ποιητής Ιάκωβος και πάνω από όλους ο άρχοντας Σέργιος Σγουρός που θα της διδάξει την αγάπη. Μια αγάπη τόσο δυνατή, που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!

Η Βαλεντίνα επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γη των προγόνων της. Μια μεγάλη ανατροπή συγκλονίζει το είναι της, ενώ ζοφερές σκιές παραμονεύουν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, ζητώντας εκδίκηση…

Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην Μπελ Επόκ, την πιο γοητευτική εποχή των Αθηνών, γεμάτο ονειρικές εικόνες και καταιγιστικά συναισθήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ