Δήμαρχος: Η Δωδώνη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

dodoni1Την ανάληψη πρωτοβουλιών ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκειμένου να διασωθεί ότι έχει απομείνει από την κτηνοτροφία της Ηπείρου. Αφορμή για την επιστολή του Δημάρχου αποτελεί η καθυστέρηση στην καταβολή της πληρωμής των κτηνοτρόφων από την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του προς  τον κ. Τσαυτάρη, μετά την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»  οι εξελίξεις στον κτηνοτροφικό τομέα σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι δυσάρεστες. Εδώ και αρκετούς μήνες, η ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρεία, μειώνει τις προκαταβολές, καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές και δεν  προβαίνει στην εκκαθάριση.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την «ασφυξία» στους παραγωγούς της περιοχής, σε σημείο που μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων σκέπτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους αυτή, ενώ πολύ δύσκολα οι εξελίξεις αυτές προσελκύουν νέους ανθρώπους στον Πρωτογενή Τομέα.

«Θεωρούμε ότι ως αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να αναλάβετε όλες τις ενέργειες εκείνες οι οποίες θα   διασφαλίζουν τους παραγωγούς και θα  ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Η Δωδώνη Α.Ε οφείλει ΑΜΕΣΑ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους κτηνοτρόφους», υπογραμμίζει ο κ. Κάτσινος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ