Δέσμευση της Υπουργού για το Κέντρο Μέριμνας της Πωγωνιανής

pogoniani kentro

pogoniani kentro

Πλήθος διαμαρτυριών προκαλεί στην ακριτική Πωγωνιανή η πρόθεση υπηρεσιακών παραγόντων να βάλουν λουκέτο στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

Πρόκειται για μία δομή που μετρά αρκετές δεκαετίες ζωής, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες σε παιδιά αλλά και συνάμα στηρίζοντας με τη λειτουργία του μια ακριτική περιοχή.

Η πρόθεση να κλείσει το Κέντρο έχει κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου στην οποία και τόνισε τη σημασία συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου αυτού στην ακριτική περιοχή της Πωγωνιανής, όπου και λειτουργεί επί περίπου έναν αιώνα!

Κατά τη συνομιλία που είχαν η κ. Φωτίου αρνήθηκε τις πληροφορίες για κλείσιμο της δομής και διαβεβαίωσε τον κ. Τασούλα πως σκοπός της είναι η ενίσχυσή της και περαιτέρω αξιοποίησή της.

Ο κ.Κ.Τασούλας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη για την επικοινωνία του με την κ.Φωτίου καθώς και για την δέσμευση που ανέλαβε.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τασούλας αναφέρει:

«Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής έχει υπηρετήσει σωστά, στοργικά και αξιόπιστα τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο επί σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα. Σε εποχές ασύλληπτης ένδειας εκεί ανατράφηκαν και μορφώθηκαν χιλιάδες ηπειρωτόπουλα, ενώ συγχρόνως η ύπαρξη του Κέντρου αυτού υπογράμμιζε την απαραίτητη κρατική παρουσία στην ακριτική Πωγωνιανή.

Σήμερα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά όχι μόνο από την εξαετή κρίση, αλλά και από την αχρείαστη επιδείνωσή της το τελευταίο εικοσάμηνο αποφάσεις όπως αυτή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Ηπείρου προκαλούν την κοινή ηπειρωτική γνώμη γενικότερα και υποβαθμίζουν δραματικά τη θέση της Πωγωνιανής, που βλέπει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτήν από μία σπουδαία ΜΚΟ όπως η Κιβωτός του Κόσμου, παρά από την Πολιτεία.

Ελπίζω πως τελικά θα υπερισχύσει η διαβεβαίωση της κ.Φωτίου και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει με εμπλουτισμό του αριθμού των παιδιών που φιλοξενεί».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ