Δένδιας- Σφακιανάκης: Σοκαριστική η περίπτωση του παιδιάτρου

DENDIAS SFAKIANAKHS

DENDIAS SFAKIANAKHSΕκτενή αναφορά στην περίπτωση του παιδιάτρου από τα Γιάννινα, έκαναν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο ταξίαρχος, διευθυντής στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα αστυνομικά χρονικά.

Μπορεί ο παιδίατρος να αφέθηκε ελεύθερος όμως η ελληνική αστυνομία εξακολουθεί να ξεσκονίζει τα αρχεία του.

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία.

«Είναι απίστευτο θέμα αυτό με τον παιδίατρο των Ιωαννίνων. Αναρωτιόμαστε πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Αυτό δεν ήταν προβλέψιμο, ξεπερνά τη φαντασία.
Ποιος πατέρας ή ποια μητέρα, που πήγαιναν το παιδί τους στο γιατρό, μπορούσαν να το προβλέψουν. Ξεπερνά και την αγριότερη φαντασία ότι ο γιατρός είναι η πηγή του κινδύνου. Ότι το παιδί τους δεν κινδύνευε από την αρρώσται αλλά από τον ίδιο το γιατρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Είναι απίστευτο θέμα αυτό με τον παιδίατρο των Ιωαννίνων… Πως προστατεύουμε αυτά τα παιδιά… Δεν ήταν προβλέψαμε αυτό, μας ξεπερνά…
Ποιος πατέρας ή ποια μητέρα που πήγαινε το παιδί του, μπορεί να προβλέψει στην αγριότερη φαντασία του ότι είναι η πηγή του κινδύνου, ότι το παιδί του δεν κινδύνευει από την αρρώσια αλλά από τον ίδιο το γιατρό.

Ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης αναπτύσσοντας τους κινδύνους του Διαδικτύου και εστιάζοντας στο ζήτημα της παιδικής πορνογραφίας, τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το υπουργείο και ειδικά ο κ. Δένδιας και ο Αρχηγός, δίνουν μεγάλη έμφαση στο κομμάτι αυτό. Είμαστε μία υπηρεσία, από τις πιο εξειδικευμένες στην Ευρώπη, στην καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση σύλληψης παιδίατρου στα Γιάννενα με υλικό παιδικής πορνογραφίας ο ταξίαρχος ανέφερε τα εξής: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έψαξα και δεν βρήκα άλλη τέτοια περίπτωση. Τα αρχεία του είναι κλειδωμένα. Και κάνουμε αγώνα δρόμου σήμερα που μιλάμε, τώρα που μιλάμε για να τα σπάσουμε, να τα αποκρυπτογραφήσουμε.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως άρρωστοι. Δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μωράκια να τα βιάζουν ζώα. Το λέω και τρελαίνομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μεγάλο αγώνα στον κομμάτι αυτό. Έχουμε δώσει τα πάντα όλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ