Δέκα χρόνια διεθνές θερινό Πανεπιστήμιο στην Κόνιτσα

konitsa poli

konitsa poli

Ο Δήμος Κόνιτσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ακαδημαϊκό Δίκτυο Border Crossings γιορτάζουν τα 10 χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου Κόνιτσας (Konitsa Summer School) «Ανθρωπολογία, Εθνογραφία και Συγκριτική Λαογραφία των Βαλκανίων».

Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνεται Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών που δίδαξαν και έδωσαν διαλέξεις όλα αυτά τα χρόνια. Καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Νέας Υόρκης, Λονδίνου, Όσλο, Ελσίνκι, Άμστερνταμ, Σάσεξ, Λουμπλιάνα, Βελιγραδίου, Βαρκελώνης, Φρανκφούρτης, Κωνσταντινούπολης αλλά και από ελληνικά Πανεπιστήμια εισηγούνται και συζητούν θέματα σχετικά με τα διδακτικά αντικείμενα του θεσμού: Σύνορα και ταυτότητες, μετανάστευση, οικονομική κρίση, κοινοί πόροι, νέο-αποικιοκρατία και εθνική κυριαρχία, κοινωνίες και πολιτισμοί των Βαλκανίων κ.λπ.

Το Συνέδριο θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και είναι ανοικτό στο κοινό.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου αρχίζει το 10ο Θερινό Πανεπιστήμιο, που θα ολοκληρωθεί στις 11 Αυγούστου. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί μαθήματα σχετικά με την Ανθρωπολογία της οικονομικής κρίσης, την Οπτική Ανθρωπολογία και Εθνομουσικολογία, την Περιβαλλοντική Ιστορία και Πολιτισμική Οικολογία, την Αρχαιολογική Εθνογραφία κ.α.

Συμμετέχουν 75 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 30 χώρες και 16 καθηγητές.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ