Δέθηκαν με αλυσίδες στην Χειμάρρα- Έντονες διαμαρτυρίες της μειονότητας

axeimara k2

axeimara k2

ΦΩΤΟ

Μπροστά από το δημαρχείο της Χειμάρρας διαδήλωσαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και να αποτρέψουν τα σχέδια της Κυβέρνησης Ράμα για μαζικές κατεδαφίσεις.

Η αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης μοναδικό στόχο έχει να υφαρπάξει περιουσίες, περιουσίες που ανήκουν κυρίως σε μειονοτικούς.

Ο Νίκος Νεράτζης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή και πρόεδρος στη Συμμαχία για την Προστασία των περιουσίων στις ακτές του Ιονίου, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, δέθηκε με αλυσίδες έξω από το δημαρχείο της Χειμάρρας και σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι κάτοικοι θα προβάλλουν κάθε αντίσταση στις μπουλντόζες που θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν όσα έφτιαξαν.

axeimara k1

Το ΚΕΑΔ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι κάτοικοι αγωνίζονται για τα βασικά τους δικαιώματα, όπως είναι η περιφρούρηση της περιουσίας τους, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος.

«Για μία ακόμα φορά, τα αιτήματά τους για διάλογο και διαφάνεια, ήρθαν αντιμέτωπα με τις κλειστές πόρτες του Δήμου και την αυθάδη σιωπή του Δημάρχου κ. Γκόρου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

axeimara k3

Το ΚΕΑΔ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του με τα νόμιμα αιτήματα των κατοίκων και απευθύνεται στον πρωθυπουργό Ράμα, καλώντας τον «να ξεκινήσει χωρίς να χάσει χρόνο, προσωπικά και όχι μέσω των τοπικών μαριονετών του, εποικοδομητικό διάλογο με την τοπική κοινότητα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στα ζωτικής σημασίας προβλήματα χορήγησης τίτλων ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες και καταγραφής των περιουσιών».

axeimara k4
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ